JAARTHEMA

themabeeld20-21_bakstenen_jpg .jpg

'Stap per stap en steen voor steen'

 

Het belooft een ‘steengoed’ jaar te worden. Het gebouw aan de inkom en het zijgebouw werden afgebroken en maken nu plaats voor twee nieuwbouwen.

 

Met het schoolteam vonden we het dan ook toepasselijk om een jaarthema rond bouwen te kiezen. De slogan voor dit schooljaar luidt ‘Statp per stap en steen voor steen’.

Met bouwen denken we onmiddellijk aan thema’s waar techniek in de focus staat; blokkenbouwsels, iets in elkaar timmeren, huizen bouwen met verschillende materialen, kranen, betonmolens, vrachtwagens, elektriciteit, waterleiding, … Als we verder kijken dan zien we dat ook in het vak muzische vorming ons jaarthema vorm krijgt. Een kunstenaar of muzikant hanteert muzische bouwstenen om een muzische taal te doen spreken. En heb je al eens gehoord over de bouwstenen van het leven? Als school geven wij met de kinderen waarden en normen mee om te bouwen aan een wereld met respect voor mensen, het materiële en de natuur. Als we verder nadenken, vinden we zeker nog zaken die passen binnen ons jaarthema.